Excent Speaks Amsterdam

In de wereld van de indirecte restauraties lijkt de partiële restauratie terug van weg geweest. Niet per se in goud, maar voornamelijk in keramische materialen. Nu het indicatiegebied van indirecte restauraties weer vergroot is, zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van materialen, preparatieontwerp en afdruktechnieken. Er is zeer veel keus!

Tijdens deze lezing op 30 juni 2022 gaat Melissa Swart dieper in op de eigenschappen van de verschillende materialen en bijbehorende preparatievereisten en -vormen. Vervolgens komen de verschillende cementeertechnieken van de restauraties aan bod. De vaardigheid van de operateur is zeer bepalend voor het resultaat van cementeren en daarmee voor de duurzaamheid van de indirecte restauratie. Zo is de keuze voor het juiste cement cruciaal voor een goed resultaat. Met behulp van tips en trucs leert u de juiste keuzes te maken, zodat u goede resultaten bereikt.

Tijdens deze Speaks avond zal Erwin Smolders als Tandtechnisch Manager van Excent Amsterdam u meer vertellen en adviseren over de verschillende materialen die Excent Amsterdam u kan bieden.

Tijdens deze Speaks avond zullen vindt er ook een hands-on training met cementeren van kronen plaats.

Over Melissa Swart
Sinds haar afstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (2013) is Melissa Swart werkzaam als algemeen tandarts in praktijken in Haarlem en Aerdenhout. Naast haar werk als algemeen practicus heeft Melissa een voorliefde voor de restauratieve tandheelkunde. Ze heeft vanuit dit kader inmiddels de nodige cursussen gevolgd op het gebied van reconstructieve tandheelkunde. Daarnaast is ze sinds 2019 als mede-opleider verbonden aan Gaaf.education.

Over Erwin Smolders
Erwin is reeds geruime tijd werkzaam bij Excent Amsterdam o.a. in de rol van Tandtechnisch Manager. In verschillende functies in binnen en buitenland heeft hij zich uiteindelijk gespecialiseerd in het maken van de mooiste digitale restauraties en de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden, niet alleen voor kroon/brugwerk, maar ook voor prothese en splinten.

Leerdoelen
• De juiste keuzes kunnen maken tussen de verschillende indirecte materialen
• Kennis en inzicht over minimaal invasief prepareren
• Kennis en praktische vaardigheden over het cementeren van indirecte restauraties (hands-on)

Programma
18.00 - 19.00 uur | Ontvangst met Amsterdamse hapje
19:00 - 21:30 uur | Lezing en hands-on training cementeren
21:30 - 22:30 uur | Afsluitende borrel met bierproeverij Brouwerij ‘t IJ

U komt toch ook?! Aanmelden is mogelijk via: amsterdam@excent.eu.

No items found.

ADRES

Excent Amsterdam

Misschien vindt u dit ook interessant...